Kalite Güvencemiz

Kalite güvencesi, Dr. Oetker’in ürün yaşam döngüsünün her aşaması için önemli bir rol oynar. Dr Oetker ürünleri yüksek kalite ve güvenlik standartları içindedir. Alınan bir çok önlem ile üretim, paketleme ve ulaşım süreçlerinde oluşabilecek çevresel tehlikeler en aza indirgenir ve potansiyel riskler önceden belirlenir. Aynı zamanda Deneme Mutfağı çalışmaları ile de gıda hazırlanmasında geliştirmeler yapılır, olası riskler saptanıp gerekli revizeler yapılarak başarı garantisi sağlanır.

Üretimin her aşamasında kalite

Güvenlik ve kalite için dikkat edilmesi gereken noktalar, ürün ve ambalaj tasarımının ilk aşamasında başlar. Üretim süreçlerinde kalite standartlarının sürekli kontrol altında tutulması hijyen ve gıda güvenliği  kurallarına tam uyulması anlamına gelir. Taşıma sırasında ürünlerin hasar görmemesi için önlemler önceden alınır ve ürün takip edilebilirliği tüketicinin sofrasına veya çatalına ulaşıncaya kadar önem taşır. Tüketiciler ile temas edilerek,  ürünler hakkındaki duyusal sonuçlar, yorumlar  ve pişirme talimatları ile ilgili geri bildirimler alınır. Ürün geliştirme ve kalite kontrol sürecinde bu bilgiler de kullanılır.

Dr. Oetker’de kalite güvencesi ve gıda güvenliği - gıda hijyeni yönetmeliklerine uyan ve potansiyel sağlık tehlikeleri olasılıklarını önceden saptayan bir üretim süreci analizi ile - HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sistemi ile sağlanır.

Kalite güvence standartları tüm Dr. Oetker işletmelerinde uygulanmaktadır. Kalite yönetim sistemi düzenli olarak dış denetçiler tarafından denetlenir ve her denetimde de ISO 9001 yeniden onaya sunulur.