Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Verilerin Gizliliği

Bu bilgilendirme metni, Dr. Oetker Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Dr. Oetker) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) gereğince, Veri Sorumlusu sıfatıyla, KVKK’da yer alan “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı 10. ve “İlgili Kişinin Hakları” başlıklı 11. Maddesi çerçevesinde hangi amaçla kişisel verilerinizin işleneceği ve işlenen verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel verilerinizin toplanma yöntemi ve 11. Maddede sayılan diğer haklarınızla ilgili bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.

KVKK hakkında detaylı bilgiye sahip olmak ve kanun metninin tamamını okumak isterseniz, www.kvkk.gov.tr adlı web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Dr. Oetker olarak kişisel verilerinizin güvenliği konusuna azami özen ve hassasiyet gösterdiğimizi belirtmek isteriz.

Kişisel bilgilerinizin işlenmesi ve gizlilikle ilgili herhangi bir sorunuz olduğunda lütfen iletişim sayfamızdaki bilgiler aracılığıyla bize ulaşınız.

Kullanıcılardan Bilgi Toplama

Gerek Dr. Oetker’e ait olan web sayfasındaki iletişim formu, bülten/tarif üyeliği formu, sosyal medya kanallarımızdan yorum ya da direkt mesaj yoluyla, şirketimiz tarafından düzenlenen aktivite, uygulama ve benzeri faaliyetlerinde yazılı olarak, tüketici danışma hattını telefon ile arayarak ve gerekse Dr. Oetker’e ait olmayan tüm alanlar (internetteki sözlükler, forumlar, video alanları, şikayet siteleri, vb.) dahil olmak üzere kurumsal ismimizin, ürünlerimizin veya faaliyetlerimizin geçtiği içerikler, mektuplar veya sözel olarak bildirimleri şirketimiz ile iletişime geçmiş kabul eder. Firmamız, markamız ve ürünlerimiz hakkında sorularınız, yorumlarınız, beklentileriniz ve şikayetlerinizi iletirken paylaştığınız bu verilerinizi (isim- soyisim, rumuz veya takma isim, adres, elektronik posta, telefon numarası, sosyal medya platformlarında kullanıcının o platformlar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği veriler) açık onayınıza istinaden, kişisel verileri elde edebilecek, kaydedebilecek, muhafaza edebilecek, hizmet kalitesini artırabilmek ve hizmetlerini devam ettirebilmek amacıyla güncelleyebilecek, yeniden düzenleyebilecek, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde Dr. Oetker ile arasında gizlilik ve güvenlik sözleşmesi imzalanmış olan alt işverenlerle (dijital reklam ajansı, sosyal medya ajansı, vb.) paylaşabilecek ve kanunların cevaz verdiği diğer şekillerde gerekli idari ve teknik önlemleri alarak işleyebilecektir.

Bilgilerin Korunması

Dr. Oetker; “Veri Sorumlusu” olarak aşağıdaki yasada belirtilen aşağıdaki yükümlülüklerin tamamını yerine getirmektedir.

a) Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek,
b) Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek,
c) Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almak.

Bilgilerin İşlenmesi

• Danışma Hattı aracılığıyla bildirilen tüketici şikayet ve önerilerinin değerlendirilmesi
• Müşteri Hizmetleri tarafından çağrı merkezi standartları gereği tutulan sesli görüşme kayıtları
• Kampanyalarımız, promosyonlarımız, yeni ürünlerimiz, tariflerimiz veya etkinliklerimiz hakkında duyurular
• Kuruluşumuzla ilgili basın bültenleri
• Sosyal Medya aracılığıyla kurulan iletişimler
• Kampanyalarımızdan kazandığınız ödüller
• Sanal Mağaza’mız hakkında duyurular
• Sanal Mağaza’mızdan verdiğiniz siparişlerinizin oluşturulması ve takibi
• Sanal Mağaza siparişlerinize ilişkin ödeme bilgileriniz
• Mutfaktayiz.biz tarif paylaşım platformumuz üzerinde oluşturduğunuz üyelikler
• Web sitemiz üzerinden ve bize ait dijital platformlarımızdan (Sanal Mağaza, Mutfaktayiz.biz ve Tarif Dünyası uygulamamıza ait) iletişim formu aracılığıyla bildirdiğiniz verileriniz
• Dr. Oetker’in düzenlemiş olduğu ve takip ettiği internetteki faaliyetler sırasında ilettiğiniz bilgiler
• Dr. Oetker’in satış noktalarında, sokaklarda, fuar ve festival alanlarındaki tüm saha çalışmaları sırasında vermis olduğunuz bilgiler
• Teknik gezi, firma ziyareti, duyusal testler, atölyeler gibi şirket içi aktivitelere katılım sırasında verdiğiniz bilgiler ve güvenlik nedeniyle şirketimizde tutulan kamera kayıtlanırız

Yukarıdaki bahsi geçen sistemlerimiz içerisinde yaptığınız, kişisel bilgilerinizi de kapsayan tüm paylaşımlarınız, Dr. Oetker ile iletişime açık olduğunuzu kabul ve beyan etmiş olduğunuzu gösterir. Bu durumda, bilgileriniz Dr. Oetker tarafından iletişim verisi olarak değerlendirilir, KVKK çerçevesinde depolanır. Ancak detaylı bilgilendirme yapılmış ve açık onay vermiş kullanıcıların verileri Dr. Oetker’in tüketicilerine daha iyi hizmet verebilmesi ve ihtiyaçlarını karşılanabilmesi açısından saklanacak ve işlenecektir.

Haklarınız Nelerdir?

Hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin doğru ve güncel olması önem arz etmektedir. Bu nedenle kişisel verilerinizde bir değişiklik meydana geldiğinde lütfen bize bildiriniz.

KVKK’nın “İstisnalar” başlıklı 28. maddesinde öngörülen haller saklı kalmak kaydıyla, Kanun’un 11. maddesi çerçevesindeki haklarınıza istinaden, şirketimize başvurarak kişisel verilerinizin;

a) İşlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) Kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
d) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş ise düzeltilmesini isteme,
e) Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f) Kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
g) Kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve
ğ) Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Söz konusu talepleriniz; 6698 Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında yazılı olmalıdır. Taleplerinizi, www.droetker.com.tr sitesinde bulunan iletişim formu veya musteri.hizmetleri@droetker.com.tr mail adresi aracılığıyla bize iletebilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin: Bilgilendirme metni veya diğer veri koruma uygulamalarımıza ilişkin herhangi bir soru veya endişenizin bulunması halinde web sitemizin iletişim sayfasında belirtilen kanallardan bize ulaşabilirsiniz.