Flag

Hindistan Cevizi

Hindistan cevizi subtropikal bölgelerde yetiştirilmektedir.

Diğer ülkelere de ithal edilir. Ağacı palmiyeye benzer, meyvesi portakaldan daha büyük olup çok sert kabukludur, bu kabukların üzeri de odunumsu liflerle kaplıdır. İçinde suyu/sütü ve beyaz etli bölümleri vardır. Mutfaklarda hem suyundan hem de etli bölümünden yararlanılır. Kendine has özel bir kokusu, lezzeti vardır. Tatlımsıdır.


Suyunu çıkartmak için matkap ile delik açılabilir, daha sonra suyu boşaltılır. Kalan etli bölümü çıkartmak için mutfak havlusu arasında dikkatlice tutularak çekiç ile kırılır. Meyvenin dış yüzeyi sebze soyucu ile temizlenebilir. Etli kısmı şeritler halinde kesilebilir veya rendelenerek kullanılır. Tazesi buzdolabında kapalı bir şekilde saklanmalıdır. Yoksa çabuk bozulabilir, rengi sararıp okside olabilir ve sertleşebilir.


Hindistan cevizi ayrıca konserve olarak veya kurutulmuş rende halinde marketlerde satışa sunulmuştur. Lezzeti için tüm tatlı, pasta, kurabiye ve keklerde kullanılır, ayrıca önemli bir süsleme aracıdır.

İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker