Dikdörtgen Pandispanya

Düz ve köşeli bir fırın tepsisine ince bir tabaka halinde dökülerek pişirilen pandispanya, eşit 2’li veya 3’lü dikdörtgen parçalara kesilip aralara krema sürülerek üst üste konur ve yine krema ile kaplanır. Diğer yöntem de pandispanya, dikdörtgen veya kare kalıpta pişirilir, yatay olarak 1-2 kez kesilir, böylece katlar elde edilmiş olur, aralara krema sürülüp üzeri kaplanır.

Pandispanya için:

Pandispanyanın 2-3 kat olarak düzgün kesilebilmesi için iyice soğumuş olmaları gerekir. Kesme işlemi özel ekipmanlarla yapılabildiği gibi keskin ve uzun bir bıçakla veya naylon ip ile de yapılabilir. İple kesme işlemi için pandispanyanın etrafı bıçağın ucu ile ipin oturabileceği derinlikte hafifçe çizilir. Naylon ip bu işaretli kısıma oturtularak pandispanyanın etrafına sarılır. İp, ön kısımda çaprazlanır ve iki ucu gergin bir şekilde tutularak çekilir böylece pandispanyanın arasından kaydırılarak geçirilmesi sağlanır. Pandispanya ve bazen keklerin ıslatılarak nemlendirilmesi gerekir. Nemlendirme doğru bir şekilde yapıldığında yapı güzelleşir, kuruma ve dağılma olmadığı gibi lezzet artar. Islatma işlemi için şekerli su, süt, meyve suları veya bu sıvıların içine damlatılmış birkaç damla Dr. Oetker Aromları ile yapılabilir.

Adet Pastalar:

Yaratıcı, tek kişilik ve şık sunumlar tasarlamaya olanak sağlayan, kremalı ve kaplanabilen pasta çeşitlerinin adapte edilebileceği bir  gruptur. Bu tip pandispanyalar kendilerine özgü büyüklük ve şekillerdeki kalıplarda pişirilebildiği gibi tepside düz pişirilen pandispanyanın istenilen ölçülerde kesilmesi ile de hazırlanabilirler.