Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Şeker Hamuru Nedir?

Şeker Hamuru Nedir

Her türlü pasta, kek, kurabiye, cupcake, düğün ve kutlama pastalarının üzerini kaplamak veya dekoratif amaçlı süslenmesi için kullanılan, genellikle sadece su ve pudra şekeri ile hazırlanan bir hamurdur.

Hazırlaması basit gibi gözüken bu hamur aslında biraz maharet istemektedir. Hamura aromalar ve renk verici malzemeler eklenebilir. Daha profesyonel veya pratik kullanımlar için bu hamura jelatin, gıdalar için kullanılan gliserin gibi maddeler eklenerek esnek bir yapı elde edilmeye çalışılır. Böylece yoğrulabilir ve merdane ile açılabilir bir yapıya ulaşılır. Böyle bir yapı da kaplama, üç boyutlu figür oluşturma ve çeşitli modelleme işlemlerinde kolaylık sağlar.

Dr. Oetker Şeker Hamuru direkt kullanım için uygundur.

Şeker Hamuru Kullanımı

Şeker hamurunun kullanımı

Kullanmak istenilen miktardaki şeker hamuru elle yoğrularak yumuşatılır. Daha sonra arzuya göre renklendirilir ve kullanıma hazır hale gelir.

Şeker hamuru işlenirken yapışmaları önlemek için nişasta kullanılır.

Oluşturulan şekilleri birbirine veya pasta, cupcake, kurabiye vs. üzerine yapıştırırken fırça ile az miktarda su sürülür.

Dr. Oetker Şeker Hamuru kaplama ve modelleme için uygundur.

Şeker Hamuru Renklendirme

Çeşitli renk veren malzemeler kullanılabilir. Bunlar toz, sıvı ve jel olan renklendiricilerdir.

Şeker hamuru için en ideal olan jel renklendiricidir. Toz renklendiriciyle çalışmak daha zahmetlidir. Sıvı renklendirici ise yapıyı gevşetir.

Renklendirici şeker hamuru üzerine damla damla eklenip dıştan içe doğru yoğurularak hamura nüfuz etmesi ve bu yoğurma şekli ile eşit şekilde dağılması sağlanır. Şeker hamuru renklendirilirken ele yapışan bir kıvamla karşılaşırsanız az miktarda nişasta ekleyebilirsiniz.

Dr. Oetker Jel Renklendirici ile doğal ve yumuşak renkler elde edilebilir. Kırmızı, sarı, yeşil ve mavi olmak üzere dört ana renk bulunmaktadır. Dr. Oetker Jel Renklendiriciler karıştırılarak kullanıldığında farklı ara renkler elde etmek mümkündür. Dr. Oetker Jel Renklendiriciler tüp şeklindeki ambalajları ve ağız yapıları sayesinde kolay dozajlanabilirler ve aynı zamanda ısıya dayanıklıdırlar. Kullanmadan önce renklendiricinin tüpü el ile hafifçe ezilir. Bir tüp ile 500-1000 g arası malzeme renklendirilebilir.

Şeker Hamurunun Saklanması

Şeker hamuru hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Yoksa kısa sürede kurur, sertleşir ve işlenmesi zorlaşır.

Kurumasını engellemek için kullanılan miktar alındıktan sonra geri kalan miktarı mutlaka hava almayacak şekilde poşet, saklama kabı yada ambalajının içerisinde saklanmalıdır.

Buzdolabında saklanmasına gerek yoktur. Şeker hamuru ile kaplanmış pastalar ve modellemelerin de servise kadar direkt güneş ışığı almayan, serin ve kuru bir ortamda bekletilebilir.

Şeker Hamuru Kaplama

Şeker hamuru ile kaplanacak pandispanya, kek, muffin ve kurabiyelerin yüzeyleri daha rahat süsleme yapılabilmesi için düzgün olmalı.

Süsüleme nedeniyle üzerlerine ağırlık geleceği için de daha sağlam ve tok yapıda olmalıdırlar. Kurabiyeler daha uzun süre bekleyeceği için mümkünse yumurtasız hazırlanabilen tarifler olmalıdır.

Şeker hamurunun yapışması için yüzeyi pasta kreması, krem şanti, ballı su gibi malzemelerle nemlendirmek gerekir.

Sürülen malzeme çok ince olmalı, fazlası şeker hamurunu nemlendirir ve yapısını bozar.