Flag

Ahududu Bahçesi

Yaklaşık 12 dilim
Kolay
100 dk.
Üzerine ahududu sıralayarak pişirilen tereyağlı fındıklı kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

Malzemeler

Malzemeler
100 gtereyağı
3yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
2 yemek kaşığıyoğurt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağıun
2 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıöğütülmüş fındık
250 gahududu
0,5 çay bardağıtanesiz çilek reçeli

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağını eritip soğutun. Yumurta, toz şeker, yoğurt ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin, karışıma ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Öğütülmüş fındıkları ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Üzerine ahududuları sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 dakika


Fırından çıkartıp bekletmeden üzerine çilek reçelini sürün. Soğutup dilimleyerek servis yapın.