Flag

Ahududulu Kalp Kurabiyeler

Yaklaşık 12 - 15 adet
Orta
80 dk.
Ahududu dolgulu tereyağlı kurabiyeler. Garantili ve damak çatlatacak kadar lezzetli bir tarif. Sevdiklerinize sunmak için ideal.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
250 gdondurulmuş ahududu
0,5 çay bardağıtoz şeker
Hamur
2 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Dolgunun hazırlanışı

Ahududu ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Un ile hamur kabartma tozunu karıştrıp bir kaba eleyin. Üzerine krema, tereyağı, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını unlanmış tezgaha alın. Merdane ile 25x25 cm boyutlarında açın. Üzerine dolgu malzemesinin yarısını sürün. Karşılıklı iki kenarından rulo yaparak ortada iki ruloyu birleştirin. Bıçak ile 3-4 cm genişliğinde kesin. Kestiğiniz parçaların alt kısımlarını elinizle uzatarak kalp şekli verin ve yatırarak fırın tepsisine sıralayın. İkinci hamuru aynı şekilde hazırlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.