Flag

Ahududulu Tiramisu

Yaklaşık 10 dilim
Orta
250 dk.
Tiramisu Yap ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Malzemeler
10 adetkedidili bisküvi
250 gahududu (2,5 su bardağı)
2,5 su bardağısu
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
4 yemek kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşetDr. Oetker Tiramisu Yap
2,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
40 giri kırılmış bitter çikolata
8 - 10 adetahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Tiramisu Yap
1

Ön hazırlık

Ahududuları mutfak robotunda püre haline getirin. Kedidili bisküvileri kalıbın tabanına sıralayın.

2

Ahududulu karışım

Su, toz şeker, şekerli vanilin ve nişastayı bir tencereye alın ve kaşık ile nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine püre haline getirdiğiniz ahududuları ekleyip orta ateşte karıştırak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip üzerine kalan ahududulu karışımı da dökün. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

3

Tiramisu Yap'ın hazırlanışı

Sütü çırpma kabına alıp üzerine Tiramisu Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı kalıptaki ahududulu bisküvilerin üzerine yayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.


Dilimleyip çikolata rendesi ve ahududu ile süsleyerek servis yapın.