Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Pudingi 3 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız pasta kremasından üst süsleme için 2 yemek kaşığı ayırın. Soğumuş pudingten de 2 yemek kaşığı ayırın. Kalan pasta kreması ve pudingi birleştirip mikser ile 1-2 dakika çırpın.
Pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. Her ikisini de şeftali suyu ile ıslatın.Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine krema sürün. Muzları küp şeklinde dilimleyip kremanın üzerine sıralayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Pastayı kalan krema ile kaplayın. Kaplama esnasında pastanın kenarlarını araba lastiği şeklinde ovalleştirin. Çatal yardımı ile çizgiler oluşturarak lastik şekli verin. Ayrılmış pasta kreması ve puding ile lastiğin jantlarını yapın.
Pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:320 dk.OrtaYaklaşık 12 porsiyon