Flag

Ayvalı Cevizli Turta

Yaklaşık 10 dilim
Orta
180 dk.
Pastacı kremalı, ayvalı cevizli turta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
125 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
2 adetayva (küp şeklinde doğranmış)
1 su bardağısu
1 çay bardağıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekerini ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı, yumurta ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun. Streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Dolgu

Ayvaları bir tencereye alın, su ve toz şekeri ilave edip orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Hamuru buzdolabından çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını pişirme kağıdı üzerine alıp merdane ile 24 cm çapında açın. Açtığınız hamuru pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın.


2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı açtığınız hamurun ortasına yaymadan koyun. Üzerine soğuyan ayvalı karışımı yaymadan kubbe şeklinde yerleştirin.


Diğer hamuru pişirme kağıdı üzerine alıp merdane ile 22 cm çapında açın. Açtığınız hamurun üzerini 1 cm çapındaki kalıp ile aralıklı olarak keserek delikler oluşturun. Hamuru pişirme kağıdı ile birlikte alıp ters çevirerek ayvalı karışımın üzerine kapatın. Pişirme kağıdını hamurdan ayırın. Taban hamurun dışta kalan kısımlarını üstteki hamurun üzerine doğru katlayarak kapatın. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.