Flag

Babama

Yaklaşık 12 dilim
Zor
220 dk.
Arasında ve üzerinde doldurulmuş profiterol topları, ananas ve badem olan ve özel günlerde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Profiterol
1 paketDr. Oetker Profiterol
2yumurta
4 - 5 yemek kaşığısu
2 - 3 yemek kaşığısüt
4 - 5 yemek kaşığısıvı yağ
Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
Krema
2,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
400 gküp şeklinde doğranmış konserve ananas
1 su bardağıkabuksuz badem (ikiye bölünmüş)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Profiterolün hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Profiterol paketinden çıkan un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, su, süt ve sıvı yağı ilave edip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamurdan bir çay kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp başka bir kaşık ile sıyırarak pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

4

Sosun hazırlanışı

Tencereye 2,5 su bardağı sütü boşaltın. Üzerine paketten çıkan çikolatalı sosu ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

5

Kremanın hazırlanışı

2,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine paketten çıkan profiterol krema karışımını ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Profiterol toplarının yarısını enine ikiye bölerek içlerindeki boşluğa krema doldurun ve kapatın.

6

Pastanın hazırlanışı ve servis

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.


Pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız pasta kremasından bir miktar sürün. Üzerine doldurduğunuz profiterol toplarını sıralayın. Aralara doğranmış ananas ve badem sıralayın. Üzerine tekrar pasta kreması sürün ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

7

Servis

Servisten önce kalan profiterol toplarını krema ile doldurun ve pastanın üzerine sıralayın. Üzerine çikolatalı sosu dökün, ananas ve badem ile süsleyip dilimleyin.