Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Badem Ezmeli Kek

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi )
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı, badem ezmeli, mandalinalı kek tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Badem Ezmeli Kek

Hamur:

3 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
150 g eritilmiş margarin
½ su bardağı süt
100 g badem ezmesi (küp şeklinde doğranmış)
½ çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem
2 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
40 g bitter çikolata (küp şeklinde doğranmış)

Üzeri için:

1 çay bardağı yaprak badem
3 adet mandalina

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş margarin, süt, badem ezmesi ve aromayı ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, karışıma ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine çikolatayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 50 - 55 dk.

Fırından çıkartıp 15-20 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkartın ve soğutun.

3

Süsleme ve servis:

Bademleri yağsız tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğumuş keki dilimleyip servis tabağına alın. Dilimlerin üzerine mandalina dilimleri sıralayın, kavrulmuş badem serpin ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Badem Ezmeli Kek

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj