Flag

Baharatlı Tuzlu Kıtırlar

Yaklaşık 25 - 30 adet
Orta
80 dk.
Hızlı Maya ile kısa sürede hazırlanan, keten tohumu, kimyon, susam, çörek otu, kırmızı biber ile lezetlenen tuzlu kurabiye.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
250 gun
250 gtam buğday unu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Maya
1 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıtatlı kırmızı toz biber
50 goda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
1,5 su bardağıılık su
Üzeri için
0,5 çay bardağısu
2 yemek kaşığıketen tohumu
2 yemek kaşığıhaşhaş tohumu
7 - 8 çay kaşığıkimyon tohumu
2 yemek kaşığısusam
2 yemek kaşığıçörek otu
5 - 6 tatlı kaşığıiri taneli tuz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Hızlı Maya
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tam buğday unu ve mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Tuz, kırmızı toz biber, tereyağı, rendelenmiş peynir ve ılık suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 15 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru bıçak ile 5x8 cm boyutlarında kesin. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine su sürün, keten tohumu, haşhaş tohumu, kimyon tohumu, susam, çörek otu, kalın tuz serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.