Flag

Balon Ekmek

4 adet
Orta
110 dk.
İnce açılan ve pişerken orta kısmı boş kalacak şekilde kabaran mayalı tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
25 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıılık su
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt
2 yemek kaşığısusam
1 yemek kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker, margarin ve ılık suyu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Hamurlardan ikisini hafif unlanmış tezgahta 3-4 mm kalınlığında, yaklaşık 18-20 cm çapında yuvarlak açın ve fırın tepsisine koyun. Kalan 2 hamurun üzerini kapatıp daha sonra pişirmek üzere bekletin. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp açtığınız hamurların üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip 10 dakika bekletin. Süre sonunda tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika


Fırından çıkarın ve üzerlerini mutfak havlusu ile kapatın. Kalan iki hamuru aynı şekilde hazırlayıp 10 dakika bekletin ve pişirin.


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.