Flag

Balonlu Pasta

Yaklaşık 10 - 12 kişilik
Orta
220 dk.
Çocuklar için eğlenceli bir doğum günü pastası.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 gyumuşak margarin
0,5 çay bardağıtoz şeker
3yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1portakal kabuğu rendesi
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıfındık kırığı
Süslemek için
200 gşeker hamuru
25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
20 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
20 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Buğday Nişastası
Kaplamak için
200 gşeker hamuru

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu bir kaba eleyin, hamur kabartma tozunu ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Mikseri düşük devire alıp hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın. Portakal kabuğu rendesi ve pasta süslerini ekleyip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, keki kalıptan çıkarın. Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pişirme kağıdını ayırın ve enlemesine üçe kesin.

3

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme

Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Kremadan bir yemek kaşığı ayırın. Kalan krem şantiye fındık kırıklarını ekleyip düşük devirde 5-10 saniye daha çırpın. Kekin üst kısmını ters çevirerek servis tabağına alın, krem şantinin yarısını ve ikinci kat keki kapatın. Kalan krem şantiyi yayın ve son keki üzerine kapatın. Ayırdığınız krem şantiyi ince bir tabaka halinde pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Hazırladığınız pastayı buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

4

Şeker hamurunun renklendirilmesi

200 g şeker hamurunu 5 eşit parçaya bölün. Jel renklendirici ilave edip dıştan içe doğru yoğurarak mavi, kırmızı, sarı ve yeşil ile renklendirin. Son parçayı elinizde açın, ortasına 4 damla mavi ve 2 damla kırmızı jel renklendirici damlatın, kürdan ile karıştırarak mor rengi elde edin, daha sonra yoğurarak şeker hamuruna yedirin. Kurumamaları için üzerlerini kapatın.

5

Süsleme ve servis

Tezgaha az miktarda nişasta serpin. Hazırladığınız renkli şeker hamurlarını merdane yardımı ile ayrı ayrı 0,5 cm kalınlığında açın. Bıçak ile keserek veya kalıp yardımı ile balon şekilleri çıkarın. Balonların üst yarılarını kesin, alt kısımlarını balonun bağlanmış kısmı şeklinde şekillendirin. Mor renkli şeker hamurundan ince şeritler hazırlayın. 200 g beyaz şeker hamurunu kısa bir süre yoğurun. Hafif nişasta serpilmiş tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve pastanın üzerini kaplayın. Hazırladığınız balon ve iplerin arkalarına az miktarda su sürerek pastanın kenarlarına yapıştırın.