Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Benim Tatlı Kalbim

recipe-Benim Tatlı Kalbim
(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi )
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı vişneli sevgililer günü pastası.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Benim Tatlı Kalbim

Hamur:

1 poşet Dr. Oetker Kuvertür
1 ½ su bardağı un
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
½ su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
½ su bardağı süt
85 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Dolgu ve kaplama:

1 su bardağı dondurulmuş çekirdeksiz vişne
½ çay bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ su bardağı krema
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

½ su bardağı krema
½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
25 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kalp

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Kalp Kek Kalıbı 24 cm

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Kuvertürden 1 çay bardağı alın ve benmari yöntemi ile eritin. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve iyice karıştırın. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Süt ve tereyağını ekleyip 1 dakika çırpın. Erittiğiniz kuvertürü ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı:

Vişneleri bir tencereye alın, üzerine su ve toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte arada karıştırarak pişirin. Suyunu çektikten sonra 1 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.

4

Ganajın hazırlanışı:

Yarım su bardağı kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve poşette kalan kuvertürleri ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.

5

Şekillendirme:

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız ganajın yarısını kekin üzerine yayın. Pasta kremasını margarin ve süt ile 3 dakika çırpın. Yarısını ayrı bir kaba alın, soğuyan vişneleri ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine yayın. İkinci kat kekin iç kısmına kalan ganajı sürün ve vişneli kremanın üzerine kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın.

6

Süsleme ve servis:

Krema ve sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin ile 2-3 dakika çırpın. Kırmızı jel renklendiriciyi ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın kenarlarına gül şeklinde sıkarak kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kalp şeklindeki pasta süsü ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Benim Tatlı Kalbim

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj