Flag

Benim Tatlı Kalbim

Yaklaşık 8 dilim
Orta
200 dk.
Çikolatalı vişneli sevgililer günü pastası.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kalp Kek Kalıbı 24 cm

Malzemeler

Hamur
50 gkuvertür çikolata
1,5 su bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
0,5 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağısüt
85 goda sıcaklığında tereyağı
Dolgu ve kaplama
1 su bardağıdondurulmuş çekirdeksiz vişne
0,5 çay bardağısu
1 tatlı kaşığıtoz şeker
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
100 gkuvertür çikolata
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Kalp

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kalp
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

50 g kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve iyice karıştırın. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Süt ve tereyağını ekleyip 1 dakika çırpın. Erittiğiniz kuvertürü ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişneleri bir tencereye alın, üzerine su ve toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte arada karıştırarak pişirin. Suyunu çektikten sonra 1 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.

4

Ganajın hazırlanışı

Yarım su bardağı kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve 100 g kuvertürü ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.

5

Şekillendirme

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız ganajın yarısını kekin üzerine yayın. Pasta kremasını margarin ve süt ile 3 dakika çırpın. Yarısını ayrı bir kaba alın, soğuyan vişneleri ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine yayın. İkinci kat kekin iç kısmına kalan ganajı sürün ve vişneli kremanın üzerine kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın.

6

Süsleme ve servis

Krema ve sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin ile 3-4  dakika çırpın. Kırmızı jel renklendiriciyi ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın kenarlarına gül şeklinde sıkarak kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kalp şeklindeki pasta süsü ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.