Flag

Çam Ağacı Kurabiyeler

Yaklaşık 45 adet
Kolay
70 dk.
Zencefilli tarçınlı çam ağacı şeklinde, pratik bir kurabiye tarifidir. Yeni yıl kutlamaları için uygundur.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 - 1,5 su bardağıun
50 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığızencefil
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Şekerli çubuk pasta süslerini mutfak robotuna alın. 1-2 kez kısa süreliğine basarak daha ufak parçalar haline getirin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba alın. Üzerine tereyağı, yumurta, pudra şekeri, şekerli vanilin, kakao, zencefil ve tarçını ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. Uzun kenarları 5 cm ve kısa kenarı 4 cm olacak şekilde 45 adet üçgen kesin. Kalan hamurdan çam ağacının gövdesi ve alt kısmı için bir dikdörtgen ve bir geniş üçgen kesin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine ufaladığınız pasta süslerini serpin, hamura batırmak için parmağınızla hafif bastırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Servis tabağına çam ağacı şeklinde sıralayın ve servis yapın.