Flag

Cevizli Ekmek

Yaklaşık 15 dilim
Orta
150 dk.
Tam buğday unu ile hazırlanan farklı bir ekmek tarifi. Lezzeti muhteşem, kahvaltılar için ideal.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x30 cm)

Malzemeler

Hamur
2 - 3 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık su
4 - 4,5 su bardağıtam buğday unu
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
3,5 çay bardağıılık su
1 su bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba alın ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Cevizleri ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru kalıba alın ve eliniz ile bastırarak yayın. Üzerini tepsi ile kapatıp 20 dakika bekletin. Süre sonunda keskin bir bıçak yardımı ile hamurun üzerine birbirine paralel kesikler atın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından aldığınız ekmeği 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.