Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cevizli Üzümlü Kek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ceviz ve üzümün nefis uyumu.

10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cevizli Üzümlü Kek

Hamur:

60 g çekirdeksiz kuru üzüm
1 yemek kaşığı un
350 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
225 g yumuşak margarin
250 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
7 yemek kaşığı süt
4 yumurta (orta boy)
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Ön hazırlık:

Üzümleri bir kaseye alın, üzerini kapatacak kadar su doldurun ve 20 dakika bekletin. Süre sonunda suyunu iyice süzün ve 1 yemek kaşığı un ilave edip karıştırın. Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Unlanmış üzüm ve cevizi ilave edip düşük devirde yarım dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 50 - 55 dk.

3

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Cevizli Üzümlü Kek

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj