Flag

Çiçek Desenli Rulo Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
140 dk.
Sevdiklerinize hoş bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Renkli hamur
30 gyumuşak margarin
30 gtoz şeker
1yumurta akı
50 gun
8 - 10 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
8 - 10 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Hamur
1 su bardağıDr. Oetker Pandispanya Un
2yumurta
2 yemek kaşığısu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Dolgu
10 adetçilek
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

30x35 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Renkli hamurun hazırlanışı

Margarin, toz şeker, yumurta akı ve unu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 1-2 dakika çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın. İlk hamura yeşil jel renklendirici, ikinci hamura da kırmızı jel renklendirici ekleyerek kaşıkla karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız hunilerin içine doldurun. Uçlarını makas ile kesin. Fırın tepsisine serdiğiniz pişirme kağıdının üzerine dallar ve çiçekler şeklinde sıkın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pandispanya un, yumurta ve suyu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hazırladığınız süslemenin üzerine dikkatlice yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

4

Şekillendirme ve dolgu

35x45 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın. Pandispanyayı desenler altta kalacak şekilde ters çevirip tekrar pişirme kağıdının üzerine koyun. Pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın ve bu şekilde soğumaya bırakın.


Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı açın, hazırladığınız kremayı yayın ve çilekleri uzun kenarına sıralayın. Pişirme kağıdını ayırarak rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.