Flag

Çiçek Kurabiye

Yaklaşık 25 - 30 adet
Kolay
60 dk.
Hamuru çok kolay hazırlanıp krema sıkma torbasına doldurulur ve sıkılarak şekillendirilir. Malzemesi az olup temel bir hamurdur.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2yumurta
150 gyumuşak margarin
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, margarin, pudra şekeri ve şekerli vanilini mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.


Hamuru yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup fırın tepsisine küçük çiçekler şeklinde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.