Flag

Çifte Kumrular

Yaklaşık 14 - 15 adet
Zor
80 dk.
Şeker hamuru ile süslenen kalp kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Şeker hamuruna renklendirici eklerken oluşabilecek gevşemeyi az miktarda buğday nişastası ilave ederek giderebilirsiniz.
Bu tarife özel ipuçları
Tarifi hazırlarken margarin yerine aynı miktarda tereyağı kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kalp şeklinde kurabiye kalıbı (8 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 - 2 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 gyumuşak margarin
1yumurta
1 tutamtuz
Üzeri için
200 gşeker hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Gıda boyası (kahverengi)
Islatmak için
1 çay kaşığıbal
0,5 çay bardağısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırın. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, margarin, yumurta ve tuzu ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar elinizle yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük bir parça ayırın, hava almayacak şekilde streç filme sarın. Kalan şeker hamurunu iki eşit parçaya bölün. İlk yarısına kırmızı jel renklendiriciyi azar azar damlatarak dıştan içe doğru açık pembe rengini elde edinceye kadar yoğurun. Şeker hamurunun ikinci yarısına mavi jel renklendiriciyi azar azar damlatarak yoğurun.


Ayırdığınız şeker hamurunun yarısına 2 damla kırmızı ve 5 damla sarı jel renklendirici damlatın, kürdanla renkleri birbirine karıştırın. Daha sonra şeker hamurunu dıştan içe doğru yoğurarak turuncu rengi elde edin. Kalan yarısını kahverengi gıda boyası ile renklendirin.

4

Süsleme ve servis

Bir çay kaşığı balı yarım çay bardağı suda eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız pembe şeker hamurunu elinizle kısa bir süre yoğurduktan sonra hafif nişasta serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalp kalıp ile şeker hamurundan kalp şekiller çıkarın. Çıkardığınız kalp şekillerin üzerlerini streç film ile kapatın. Mavi renkteki şeker hamurunda aynı şekilde hazırlayın. Bir adet mavi kalbin üzerine pembe kalp koyun, keskin bir bıçak ile üst ortasından başlayarak kıvrımlı bir şekilde aşağıya doğru kesin. 2 adet kurabiyenin üzerine ballı su sürün, kestiğiniz şeker hamurlarını bir tarafına pembe, diğer tarafına mavi gelecek şekilde kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Kurabiyelerin tamamını bu şekilde hazırlayın. Kalan mavi ve pembe şeker hamurlarıyla kanat hazırlayın. Altlarına az miktarda ballı su sürüp kurabiyenin üzerine yapıştırın. Turuncu şeker hamuruyla küçük kalpler yapın ve gagalarını oluşturun. Kahverengi şeker hamuru ile dal yapın ve kurabiyenin alt kısmına az miktarda su sürerek yapıştırın. Yaptığınız minik kalplerden dalların üzerine yapıştırarak kuşların ayaklarını oluşturun.

Bu tarife özel ipuçları

  • Şeker hamuruna renklendirici eklerken oluşabilecek gevşemeyi az miktarda buğday nişastası ilave ederek giderebilirsiniz.
  • Tarifi hazırlarken margarin yerine aynı miktarda tereyağı kullanabilirsiniz.