Flag

Çikolata Tutkusu

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
220 dk.
Ahududu dolgulu çikolatalı kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Malzemeler

Hamur
300 gkuvertür çikolata
1 su bardağıkrema
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıtoz şeker
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağısüt
3 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
Dolgu
1 su bardağıdondurulmuş ahududu
1,5 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu
Süslemek için
Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

100 g kuvertürü benmari yöntemi ile ertitin. Kremayı bir kaba alın ve kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, kalan 200 g kuvertürü ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığında bekletin.


Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin, süt ve benmari yöntemi ile erittiğiniz 100 g kuvertürü ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Antep fıstıklarını ilave edip spatula yardımı ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Ahududuları bir tencereye alın, üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ilave edin. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateş üzerinde pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, yaklaşık 5 dakika daha arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın. Hazırladığınız ahududulu sosu kaşık yardımı ile üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Soğuyan kuvertürlü krema karışımı ile keki kaplayın. Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.