Flag

Çikolatalı Bademli Biscotti

Yaklaşık 25 - 30 dilim
Orta
100 dk.
Klasik İtalyan bisküvisi. Kıtır kıtır ve nefis bir lezzet.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
100 gbadem-bütün
2yumurta akı
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3 - 4 yemek kaşığısüt
250 gtam buğday unu
2 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve bıçak ile enlemesine ortadan ikiye bölün. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine toz şekeri ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin ve sütü ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alın, badem ve çikolata parçalarını ilave edip tekrar yoğurun. 2 eşit parçaya bölün ve her birini 20 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Bir bıçak ile 1,5 cm genişliğinde dilimleyin. Tekrar tepsiye sıralayın ve aynı fırın ayarında 5-10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin, üzerlerini bir mutfak havlusu ile kapatın ve soğumaya bırakın.