Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çikolatalı Cupcake

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vanilinli & Çikolatalı Duo Pasta Kreması ile hazırlanan cupcake'ler.

Yaklaşık 15 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Cupcake

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Kakaolu Kek Karışımı
3 yumurta (orta boy)
150 g yumuşak margarin veya tereyağı
7 - 8 yemek kaşığı süt

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli & Çikolatalı Duo Pasta Kreması
300 ml buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin

Kalıp:

15 adet kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un karışımı ve kakao poşetini çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, yağ ve sütü ilave edip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Krema:

Her iki krema karışımını ayrı çırpma kaplarına alın. Her birine 150 ml (1,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt ve 25 g yumuşak margarin ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına 10-12 mm çapında yıldız üç takın. Krema sıkma torbası ile 2 renkli krema sıkabilmek için hazırladığınız kremaları bir kaşık birinden, bir kaşık diğerinden ardışık alarak ve torbanın içine farklı kenarlarına yaslayarak renkleri birbirine çok karıştırmadan doldurun. Muffinlerin üzerine sıkın. Buzdolabında en az 1 saat bekletip servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çikolatalı Cupcake

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj