Flag

Çikolatalı Fındıklı Mousse

5 adet
Orta
40 dk.
Krem şanti, kuvertür ve fındık ezmesi ile hazırlanan pratik bir mousse tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Malzemeler

Taban
150 gkakaolu bisküvi
0,5 çay bardağıöğütülmüş badem
50 gtereyağı
2 yemek kaşığısüt
Mousse karışımı için
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
100 gkuvertür çikolata
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığıbuzdolabında soğutulmuş süt
3 yemek kaşığıfındık kreması

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Tabanın hazırlanışı

Kalıpların iç kısmını margarin ile yağlayın. Tatlıları kalıplardan daha rahat çıkarabilmek için pişirme kağıdından 6x25 cm boyutlarında şeritler kesin ve kalıpların iç kısımlarına çember yaparak yerleştirin. Kalıpları pişirme kağıdı serilmiş düz tabanlı bir tepsiye sıralayın. Bisküvileri mutfak robotunda öğütüp bademleri ekleyin ve karıştırın. Tereyağını eritin ve 2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırın. Bisküvili karışımı kalıpların içlerine paylaştırın, tatlı kaşığı yardımı ile bastırarak tabanları kaplayacak şekilde yayın.

2

Mousse karışımı

Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar kaşık ile karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Krem şantinin yarısını ayrı bir çırpma kabına alın. Bir yarısına 2 yemek kaşığı süt ile birlikte çikolatalı karışımı ilave edin ve mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın. Diğer yarısına 3 yemek kaşığı fındık kremasını ekleyip düşük devirde 2 dakika çırpın. Fındık kremalı krem şantiyi kalıplara paylaştırıp üzerlerini düzeltin. Üzerlerine çikolatalı krem şantiyi paylaştırın ve yayın. Buzdolabında 3 saat bekletin.

3

Servis

Mousse'ları kalıplarından çıkarıp servis tabaklarına alın. Etraflarındaki pişirme kağıtlarını çıkarın. Arzuya göre çikolata ile süsleyerek servis yapın.