Flag

Çikolatalı Krokanlı Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
350 dk.
Ceviz krokanlı karamelli pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısüt
Krokan
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Krema
0,5 çay bardağıtoz şeker
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
Ganaj
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
100 gkuvertür çikolata
Süslemek için
40 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt ve un karışımını ilave edip orta devirde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarıp enlemesine üçe kesin.

3

Krokanın hazırlanışı

Toz şekeri geniş çelik bir tavaya alın ve kısık ateşte hiç karıştırmadan eritin. Bal rengi olduğunda cevizleri ekleyin, ocaktan alın ve karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine ince yayın ve soğumaya bırakın.

4

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme

Yarım çay bardağı toz şekeri metal bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda üzerine yarım su bardağı süt ekleyin. Sertleşen şekeri eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Çırpma kabına alın, üzerine kalan soğuk sütü ilave edin ve buzdolabında 15 dakika bekletin.


Donan cevizli krokanı bıçak yardımı ile küçük parçalar haline getirin. Kestiğiniz keklerin ilk katını servis tabağına alın. 1,5 su bardağı karamelli soğuk süt ve margarini çırpma kabına alın. Üzerine pasta kremasını boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan bir miktar alıp servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Üzerine krokanların yarısını serpin ve ikinci kat keki koyun. Bir miktar krema sürüp kalan krokanı serpin. Üzerine üçüncü kat keki kapatın ve krema ile kaplayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

5

Ganajın hazırlanışı

Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, bekletmeden kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.

6

Süsleme ve servis

Pastayı buzdolabından çıkarıp üzerine ganajı dökün. Çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.