Flag

Çikolatalı Mayalı Toplar

12 adet
Orta
100 dk.
Yaş maya ile hazırlanan çikolata parçalı dolgulu toplar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur için
20 gyaş maya
1 çay bardağıılık süt
4 - 4,5 su bardağıun
100 geritilmiş margarin
1 su bardağıılık süt
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Yaş mayayı bi kaseye alın ve üzerine 1 çay bardağı ılık sütü ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve 5 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine beklettiğiniz maya, eritilmiş margarin, süt, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğrun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru kısa süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp elinizde yuvarlak olarak açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı çikolata parçası koyup kenarlarını birleştirerek toparlayıp top şekline getirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın, ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.