Flag

Çikolatalı Portakallı Pastacıklar

60 adet
Orta
120 dk.
Portakal marmelatlı, çikolatalı üçgen pastacıklar tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (32x38 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
3yumurta
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2 su bardağısüt
0,5 su bardağıportakal marmeladı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarini mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin, kakao ve yumurtaları ekleyip 3-4 dakika daha çırpın. Elediğiniz unu ilave edip 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 13 - 15 dakika


Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Sosun hazırlanışı

Çikolatalı sosu süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan keki pişirme kağıdından ayırıp 6x6 cm boyutlarında kare şeklinde kesin. Her kareyi enlemesine üçe kesin. Aralarına portakal marmeladı ve çikolatalı sos sürerek üst üste kapatın.


Kalan çikolatalı sosu pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve keklerin üzerine şeritler şeklinde sıkın. Her kareyi üçgen elde edecek şekilde ortadan ikiye kesin ve servis yapın.