Flag

Çikolatalı Truffe

Yaklaşık 35 adet
Orta
40 dk.
Kuvertür ile hazırlanan Truffe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1,5 çay bardağıkrema
150 gkuvertür çikolata
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Kaplama
100 gkuvertür çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Karışımın hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte arada karıştırarak kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve bekletmeden kuvertür, kakao ve pudra şekerini ekleyin. Kaşık ile malzemeler eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 3 saat bekletin.

2

Şekillendirme

Karışımı buzdolabından çıkarın. Cevizden daha küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Küçük topları pişirme kağıdı üzerine sıralayıp tekrar buzdolabına alın ve 1 saat daha bekletin.

3

Kaplama ve servis

100 g kuvertürü derin bir kaseye alın ve benmari yöntemi ile eritin. Sırayla her bir topu kuvertürün içine atın. Bir çatal ile alarak kaseden çıkarın. Fazla kuvertürü almak için çatalı kasenin kenarına sıyırarak akıtın ve tekrar pişirme kağıdının üzerine sıralayın. Buzdolabında en az 1 saat bekletip servis yapın.