Flag

Çilek Bahçesi

Yaklaşık 8 porsiyon
Orta
160 dk.
Tavukgöğsü ile hazırlanan çilekli Antep fıstıklı tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
1 su bardağısüt
25 gmargarin
1 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Meyveli Sos
1 su bardağısu
150 gçilek (küp şeklinde doğranmış)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
Picture - Dr. Oetker Meyveli Sos
1

Hazırlanışı

Antep fıstığını kalıbın tabanına, her tarafına eşit gelecek şekilde serpin.


Sütü bir tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kalıptaki Antep fıstıklarının üzerine kepçe yardımı ile yavaşça dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında alın ve 2-3 saat bekletin.

2

Meyveli sosun hazırlanışı

1 su bardağı suyu bir tencereye alın. Üzerine meyveli sos poşetini boşaltın ve orta ısıda pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve karıştırarak 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun ve buzdolabına alın.

3

Şekillendirme ve servis

Tatlıyı 7-8 cm boyutlarında kareler şeklinde dilimleyin. Bu kareleri ortadan ikiye keserek üçgenler elde edin. Bir spatula yardımı ile üçgenlerin yarısını servis tabağına ters çevirerek alın. Kalan üçgenleri de aynı şekilde alıp tabaktaki tatlıların üzerine, Antep fıstıklı kısmı arada kalacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine çilek sıralayın, meyveli sos dökün ve servis yapın.