Flag

Çilekli Bademli Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Orta
220 dk.
Çilek, badem ve kremanın müthiş uyumu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli tabanlı kelepçeli kalıp (22 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
4yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
Dolgu
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
300 gçilek (küp şeklinde doğranmış)
1 çay bardağıiri kırılmış badem
Islatmak için
1 su bardağısüt
1 yemek kaşığıtoz şeker
Süslemek için
5 - 6 adetçilek
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ile toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Yumurtaları ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin. Şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini de ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Keki fırından alın, 15 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Soğutup enlemesine üçe kesin.

3

Krema ve kaplama

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremanın 1/3'ünü üzeri için ayırıp kalan kremaya küp şeklinde doğranmış çilekleri ve bademi ilave edin. Kaşık ile yavaşça karıştırın.


1 su bardağı süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kekin ilk katını servis tabağına alın ve bir miktar şekerli süt ile ıslatın. Üzerine çilekli kremanın yarısını yayın ve ikinci kat keki kapatın. Şekerli süt ile ıslatıp kalan çilekli kremayı yayın. Üzerine üçüncü kat keki kapatın ve kalan süt ile ıslatın.

4

Süsleme ve servis

Ayırdığınız kremayı kısa bir süre çırpın, krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine şekilli sıkın. Çilekleri sıralayıp bademleri serpin ve buzdolabına alın. 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.