Flag

Çilekli Çıtır Kalpler

4 adet
Orta
120 dk.
Çikolata ve müsli ile hazırlanan taban üzerinde çilek ve krem şanti.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Taban
1 su bardağıDr. Oetker Vitalis Sütlü-Bitter Çikolatalı Çıtır Müsli
80 gsütlü çikolata
Süslemek için
15 - 20 adetçilek (küçük boy)
40 gbitter çikolata
Krema
1 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıpüre haline getirilmiş çilek
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vitalis Sütlü-Bitter Çikolatalı Çıtır Müsli
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Tabanın hazırlanışı

Müsliyi mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. 80 g sütlü çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Öğüttüğünüz müslinin üzerine dökün ve kaşık ile iyice karıştırın. Bir tepsiye pişirme kağıdı serin. Yaklaşık 10 cm çapında kalp şeklindeki kurabiye kalıbını pişirme kağıdının üzerine koyun. Hazırladığınız karışımın 1/4'ünü kalıbın içine koyun ve kaşık ile bastırarak tabana yayın. Kalıbı çıkarın. Karışım bitinceye kadar aynı kalıpla şekillendirmeye devam edin. Kalpleri buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis

Çilekleri yıkayıp ortadan ikiye kesin. Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırlanmış huniye doldurup ucunu makas ile kesin. Kalplerin üzerine çerçeve şeklinde çikolata sıkın ve çilek dilimlerini bu çerçevenin üzerine gelecek şekilde dik olarak yan yana sıralayın. Kalan çikolatayı pişirme kağıdı üzerine minik kalpler şeklinde sıkın ve süslemede kullanmak üzere donuncaya kadar bekletin.


Süt ve çilek püresini çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve hazırladığınız kalplerin üzerlerine sıkın. Çikolatadan kalplerle süsleyip servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.