Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çilekli Ombre Pasta

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hindistan cevizi bezeli çilekli ombre pasta tarifi. Farklı bir çilekli pasta tarifi arıyorsanız mutlaka deneyin.

Yaklaşık 8 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Ombre Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Hindistan cevizli beze:

2 yumurta akı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 ½ çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
2 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli & Çilekli Duo Pasta Kreması
300 ml buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin

Islatmak için:

1 ½ su bardağı süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı:

Un, hamur kabartma tozu ve nişastayı bir kaba alıp karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın, hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Hindistan cevizli bezenin hazırlanışı:

Yumurta aklarını çırpma kabına alın ve mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Pudra şekerini ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hindistan cevizi rendesini ekleyin ve bir spatula yardımı ile karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımı ile dökerek 10 cm çapında 2 adet daire yapın ve pişirin. Pişirmenin 10. dakikasında fırın ısısını 120°C'ye düşürün.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra bıçak yardımı ile pişirme kağıdından ayırın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve dolgu:

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Vanilinli kremayı 150 ml (1,5 çay bardağı) soğuk süt ve 25 g yumuşak margarin ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Çilekli kremayı da aynı şekilde çırpın. Pembe rengin farklı tonlarını elde etmek için ayrı bir kaba 3 yemek kaşığı çilekli ve 1 yemek kaşığı vanilinli krema koyup karıştırın. Başka bir kaba da 3 yemek kaşığı vanilinli ve 1 yemek kaşığı çilekli krema koyup karıştırın.

Kekin ilk katını servis tabağına alın ve yarım su bardağı süt ile ıslatın. Üzerine 1 yemek kaşığı çilekli krema yayın. Çilek serpin ve üzerine hazırladığınız Hindistan cevizli bezelerden birini koyun. Tekrar az miktarda krema sürün ve çilek serpin. İkici kat keki kapatın. Islatıp aynı işlemi uygulayın ve son keki koyun. Islatın ve üzerine hafifçe bastırın.

5

Kaplama ve servis:

Alttan yukarıya doğru rengi açılacak şekilde kremaları yayın. Pastanın yan kısmından spatula ile elinizi kaldırmadan bir iki kez geçerek hareli görüntü elde edin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çilekli Ombre Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj