Flag

Çilekli Parfe

Yaklaşık 6 - 8 kase
Kolay
30 dk.
Dr. Oetker Jelatin ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir parfe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Parfe karışımı için
250 gayıklanmış çilek
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Jelatin
1 su bardağıkrema
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
taze nane

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Jelatin
1

Ön hazırlık

8-9 cm çapındaki 6-8 adet kasenin içini streç film ile kaplayın. Çilekleri mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. Üzerine pudra şekerini ekleyin ve birkaç kez daha karıştırın. 

2

Karışımın hazırlanışı

Sütü kısık ateşte ısıtın, kaynamaya yakın ocaktan alın, jelatini ekleyip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan jelatinli sütü çilek püresine ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Kremayı çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Çilek püresini azar azar ekleyerek spatula veya kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız kaselere paylaştırın. Streç film ile üzerlerini kapatın ve dondurucuda 2-3 saat bekletin.

3

Servis

Parfeleri dondurucudan alın, 2 dakika beklettikten sonra kaselerden çıkarın. Servis tabaklarına ters çevirip streç filmden ayırın. Böğürtlenli sos ve taze nane ile süsleyip bekletmeden servis yapın.