Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çilekli Pastacıklar

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vanilinli & Çilekli Duo Pasta Kreması ile hazırlanan mini pastacıklar.

6 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Pastacıklar

Hamur:

3 yumurta (orta boy)
75 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
75 g un
1 silme tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g öğütülmüş badem

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli & Çilekli Duo Pasta Kreması
300 ml buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
6 adet 8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Yumurtaları çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini 1 dakika çırparak teker teker ekleyin. Daha sonra 2 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve bademi karıştırıp karışıma ekleyin. Düşük devirde kısa bir süre çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 dk.

Fırından çıkarın. Kalıbı açıp pişirme kağıdından ayırın, soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme:

Çemberler ile soğuyan kekten 6 adet daire kesin. Bu daireleri çemberlerin içine oturtun.

Vanilinli kremayı 150 ml (1,5 çay bardağı) soğuk süt ve 25 g yumuşak margarin ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Çemberlerin içindeki keklerin üzerine paylaştırın ve kaşık ile düzeltin. Çilekli kremayı da aynı şekilde çırpın ve vanilinli kremaların üzerine paylaştırın. Üzerlerini düzeltip buzdolabına alın ve en az 1 saat bekletin.

4

Servis:

Minik pastaları servis tabaklarına alın. Çemberlerin kenarlarını bıçak yardımı ile sıyırıp çıkarın. Arzuya göre çilek ve beyaz çikolata ile süsleyip servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çilekli Pastacıklar

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj