Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çılgın Dostlar

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Truffe topları ile hazırlanan kardan adamlar ile süslenen vişne dolgulu pasta.

Yaklaşık 12 dilim

biraz zaman alır 100 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çılgın Dostlar

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Islatmak için:

1 çay bardağı vişne suyu

Dolgu:

1 su bardağı çekirdeksiz vişne

Üzeri için:

1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Trüffe:

1 ½ çay bardağı krema
1 poşet Dr. Oetker Kuvertür
1 ½ yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 dk.

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı:

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

4

Dolgu ve şekillendirme:

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve vişne suyunun yarısı ile ıslatın. Üzerine bir miktar pasta kreması sürün ve vişneleri sıralayın. Üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın ve kalan vişne suyu ile ıslatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Pastanın üzerine Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında bekletin.

5

Trüffe'ün hazırlanışı:

Kremayı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte arada karıştırarak kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve bekletmeden kuvertür, kakao ve pudra şekerini ekleyin. Kaşık ile malzemeler eriyinceye kadar iyice karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 3 saat bekletin.

Süre sonunda buzdolabından çıkarın, 25-30 adet olacak şekilde ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Topları pişirme kağıdı üzerine sıralayıp tekrar buzdolabına alın ve 1 saat daha bekletin.

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkarın, kenarından kesin ve derin bir kaseye boşaltın. Topların yarısını glazüre bulayıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Kalan topları Hindistan cevizine bulayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

6

Süsleme ve servis:

Hindistan cevizine buladığınız truffe toplarını kürdan yardımı ile birleştirerek kardan adamlar hazırlayın. Kasede kalan glazürü benmari yöntemi ile tekrar eritip pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kardan adamlara göz, ağız ve düğmeler yapın. Şekerlemeler ile burunları yapın. Glazür kaplı truffe topları ile birlikte pastanın üzerine sıralayın.

Beslenme bilgileri * Çılgın Dostlar

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj