Flag

Çılgın Dostlar

Yaklaşık 12 dilim
Zor
350 dk.
Truffe topları ile hazırlanan kardan adamlar ile süslenen vişne dolgulu pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
1 çay bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için
1 çay bardağıvişne suyu
Dolgu
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
Üzeri için
1 su bardağıHindistan cevizi rendesi
Trüffe
1,5 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
150 gkuvertür çikolata
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
100 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

4

Dolgu ve şekillendirme

Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve vişne suyunun yarısı ile ıslatın. Üzerine bir miktar pasta kreması sürün ve vişneleri sıralayın. Üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın ve kalan vişne suyu ile ıslatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Pastanın üzerine Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında bekletin.

5

Trüffe'ün hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte arada karıştırarak kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve bekletmeden kuvertür, kakao ve pudra şekerini ekleyin. Kaşık ile malzemeler eriyinceye kadar iyice karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 3 saat bekletin.


Süre sonunda buzdolabından çıkarın, 25-30 adet olacak şekilde ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Topları pişirme kağıdı üzerine sıralayıp tekrar buzdolabına alın ve 1 saat daha bekletin.


Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve derin bir kaseye boşaltın. Topların yarısını çikolataya bulayıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Kalan topları Hindistan cevizine bulayın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

6

Süsleme ve servis

Hindistan cevizine buladığınız truffe toplarını kürdan yardımı ile birleştirerek kardan adamlar hazırlayın. Kasede kalan çikolatayı benmari yöntemi ile tekrar eritip pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kardan adamlara göz, ağız ve düğmeler yapın. Şekerlemeler ile burunları yapın. Çikolata kaplı truffe topları ile birlikte pastanın üzerine sıralayın.