Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Deniz Ürünlü Pizza

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Deniz ürünleri sevenler için nefis bir pizza seçeneği..

Yaklaşık 12 dilim

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Deniz Ürünlü Pizza

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1 - 1 ½ çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

1 çay bardağı su

Üzeri için:

100 g karides (dondurulmuş)
200 g kalamar (dondurulmuş)
100 g ahtapot (dondurulmuş)
300 g somon balığı
½ su bardağı beyaz şarap
3 - 4 adet defne yaprağı
3 - 4 çay kaşığı karabiber
15 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
200 g kaşar peyniri

Çam fıstıklı sos:

1 - 2 dilim beyaz ekmek içi
½ çay bardağı çam fıstığı
1 - 2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Süslemek için:

1 - 2 dal adaçayı
1 - 2 dal biberiye

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Üst malzemenin hazırlanışı:

Dondurulmuş karides, kalamar ve ahtapotu çözdürün. Somon balığınının derisini ve kılçıklarını temizleyip kalamar, ahtapot ile birlikte zar şeklinde doğrayın ve derin bir kaba alın. Karidesleri de ekleyip üzerine beyaz şarabı dökün ve iyice karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Süre sonunda bir tencereye alın, defne yapraklarını ekleyip orta ateşte 5-10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp defne yapraklarını çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımın fazla suyunu süzün ve karabiber ekleyin.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın.Fırını ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 190°C

Alt-üst pişirme: 200°C

2

Hamurun hazırlanışı:

Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2- 3 dakika iyice yoğurun.

Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

Hamuru tepsiye yayın. Hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak pizza sosunu sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin ¾'ünü sosun üzerine, her tarafa eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra deniz ürünlü karışımı ve zeytin dilimlerini yayın. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

3

Çam fıstıklı sos:

Ekmek içini, fıstıkları, sarımsağı küçük bir mutfak robotunda iyice öğütün veya havanda dövün. Daha sonra içerisine limon suyu ve zeytinyağını ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin. Bir sos kabına alıp üzerini biberiye ve bir tutam kırmızı biber ile süsleyin.

Servis:

Pizzayı fırından çıkartıp bekletmeden üzerini taze adaçayı ve biberiye yaprakları ile süsleyin. 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin ve çam fıstıklı sos ile servis yapın.

Beslenme bilgileri * Deniz Ürünlü Pizza

Porsiyon / Servis 100 g / ml