Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Domino Taşları

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bal, esmer şeker, muskat ve bademle hazırlanan aromatik kek küçük parçalara kesilerek domino taşı şeklinde süslenir.

90 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Domino Taşları

Hamur:

1 ½ çay bardağı bal
1 çay bardağı esmer şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta (orta boy)
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 su bardağı öğütülmüş badem
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

4 - 5 yemek kaşığı kayısı marmeladı

Üzeri için:

2 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme:        170°C

Alt-üst pişirme:        180°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Bal ile esmer şekeri tencereye alıp kısık ateşte eritin. Ocaktan alıp soğutun ve çırpma kabına alın. Üzerine şekerli vanilin, yumurta, muskat rendesi ve öğütülmüş bademleri karıştırıp ilave edin. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. 2/3 ünü karışıma ekleyip mikserin orta devrinde 1-2 dakika çırpın. Kalan unu ekleyip eliniz ile yoğurun. Hamuru yağlanmış kalıba alın. Yapışmayı önlemek için arada süte batırdığınız bir yemek kaşığı ile düzgünce yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Dolgu ve süsleme:

Keki kalıptan çıkartıp enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin ilk katına kayısı marmeladı sürüp üzerine ikinci katı kapatın, bıçak ile 2x4 cm boyutlarında dikdörtgenlere kesin.

4

Glazür poşetlerini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve çukur bir kaseye boşaltın. Dilimlediğiniz kekleri glazüre batırıp her tarafını kaplayın. Tel ızgara üzerine sıralayıp donması için 20 dakika bekletin.

Beyaz renkli süsleme glazürü ile domino taşları şeklinde noktalar yapın.

Beslenme bilgileri * Domino Taşları

Porsiyon / Servis 100 g / ml