Flag

Ekşi Mayalı Poğaça

Yaklaşık 18 - 20 adet
Orta
250 dk.
Ekşi maya ile hazırlanan peynirli poğaça.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
500 gun
1 poşetDr. Oetker Ekşi Maya
1 tatlı kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağıılık süt
1 çay bardağısıvı yağ
100 gyumuşak margarin
Dolgu
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
1yumurta sarısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Ekşi Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine ekşi maya poşetini boşaltın. Tuz ve toz şekeri ekleyip kaşık ile karıştırın. Süt, sıvı yağ ve margarini illave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için yaklaşık 2,5 saat bekletin.


Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamuru 18-20 eşit parçaya bölün. Her birini tezgahta eliniz ile biraz açın. Ortasına peynir koyup poğaça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Poğaçaları fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Servis tabağına alıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.