Flag

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği

Yaklaşık 12 dilim
Orta
250 dk.
Dr. Oetker Ekşi Maya ile hazırlanan tam buğday unu ekmeği. Temel tarif, kolay ve kısa sürede uygulanabilir.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
3,5 su bardağıtam buğday unu
1 poşetDr. Oetker Ekşi Maya
1,5 tatlı kaşığıtuz
2 tatlı kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağıılık su
3 yemek kaşığızeytinyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Ekşi Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tam buğday unu, ekşi maya, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2,5 saat hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakın.

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamura ekmek şekli verip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Hamurun üzerini keskin bir bıçakla 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde çizin ve tekrar örterek 30 dakika daha bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp isinması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika sonra soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.