Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği

(1)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi )
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Ekşi Maya ile hazırlanan tam buğday unu ekmeği.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği

Hamur:

1 su bardağı un
3 ½ su bardağı tam buğday unu
1 poşet Dr. Oetker Ekşi Maya
1 ½ tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 ½ su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tam buğday unu, ekşi maya, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2,5 saat hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakın.

2

Şekillendirme ve pişirme:

Mayalanan hamura ekmek şekli verip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Hamurun üzerini keskin bir bıçakla 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde çizin ve tekrar örterek 30 dakika daha bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp isinması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180°C

Alt-üst pişirme: 180°C

Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 45 dk.

Fırından çıkarıp 10 dakika sonra soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği

Porsiyon / Servis 100 g / ml