Elmaların kabuklarını soyup orta kısmını genişçe oyun.
Şeker, su ve kabuk tarçını geniş bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladığında elmaları sıralayın ve arada çevirerek 5-6 dakika kaynatın. Yüksek ateşte pişirmeye devam edin. Elmalar suyunu çekip hafif karamelize olunca ocaktan alın. Tencereden alıp soğumaya bırakın.
Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ilave edin, 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığı ve kuş üzümünü ekleyin ve karıştırın.
Bu karışımı elmaların içine doldurarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:70 dk.Orta8 adet