Flag

Elma Tatlısı

8 adet
Orta
70 dk.
Sakızlı muhallebi dolgulu elma tatlısı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Elma kuplar için
8 adetyeşil elma (sert)
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısu
1 adetkabuk tarçın
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
1 çay bardağıfındık kırığı
0,5 çay bardağıkuş üzümü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Elmaların hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup orta kısmını genişçe oyun.


Şeker, su ve kabuk tarçını geniş bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladığında elmaları sıralayın ve arada çevirerek 5-6 dakika kaynatın. Yüksek ateşte pişirmeye devam edin. Elmalar suyunu çekip hafif karamelize olunca ocaktan alın. Tencereden alıp soğumaya bırakın.

2

Dolgu

Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ilave edin, 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığı ve kuş üzümünü ekleyin ve karıştırın.


Bu karışımı elmaların içine doldurarak servis yapın.