Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Elmalı Kek

(4)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi )
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Üzerine elma dilimleri sıralanarak pişirilen cevizli tarçınlı bir kek tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Kek

Hamur:

3 yumurta (orta boy)
2 ½ çay bardağı toz şeker
125 g yumuşak margarin
1 limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 3 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
3 adet elma (orta boy)

Üzeri için:

2 yemek kaşığı kayısı marmeladı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

2

Hamurun hazırlanışı:

Yumurta ve toz şekeri 4-5 dakika çırpın. Margarin, limon kabuğu rendesi, tuz, şekerli vanilin, süt ve tarçını ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ekleyin. İyice karıştırıp cevizleri de ekleyin kek kalıbına dökün. Elmaları soyup dörde kesin. Her bir dilimin dış kısmına bıçak yardımı ile uzunlamasına 7-8 çentik atın. Elma dilimlerini çizilmiş kısımları üste gelecek şekilde hamurun üzerine sıralayın ve keki pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 45 - 50 dk.

3

Servis:

Fırından çıkartıp üzerine kayısı marmeladı sürün. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Elmalı Kek

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj
1Kj