Flag

Elmalı Mayalı Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
120 dk.
Dr. Oetker Hızlı Maya ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Dolgu
3 adetelma
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
Hamur
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hızlı Maya
2yumurta akı
0,5 çay bardağıtoz şeker
2yumurta sarısı
1 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Hızlı Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1

Ön hazırlık

Picture - elmali_mayali_kek_asama_1_Herbstlicher Apfel-Käsekuchen step 1.jpg
Picture - elmali_mayali_kek_asama_2_Herbstlicher Apfel-Käsekuchen step 2.jpg

Elmaların kabuğunu soyun ve bir adedini 1 cm kalınlığında dilimleyin. Bu dilimlerden elma şeklindeki kurabiye kalıbı ile şekiller kesin. Bu şekilleri üst süsleme için ayırın. Kalan parçaları ve elmaları küçük küpler şeklinde kesin. Bir kaba alın, tarçını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Kalıbı margarin ile yağlayın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve mayayı bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta aklarını bir çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile 1 dakika çırpın. Yarım çay bardağı toz şekeri ilave edin ve 2-3 dakika daha çırpın. Ayrı bir çırpma kabına yumurta sarısı, toz şeker, sıvı yağ ve şekerli vanilini alın. Mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurta akını hazırladığınız hamurun içerisine ilave edin ve spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Elmaları ekleyin, kısa bir süre daha karıştırın ve hamuru kalıba alın. Üst süsleme için hazırladığınız elmaları üzerine yerleştirin ve 15 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Elmaların üzerine fırça yardımı ile kırmızı jel renklendirici sürün ve dilimleyerek servis yapın.