Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Elmalı Puflar

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru üzüm ve elma dolgulu mayalı tarif.

Yaklaşık 12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Puflar

Hamur:

4 ½ - 5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g eritilmiş tereyağı
2 ½ çay bardağı ılık süt
1 limon kabuğu rendesi

İç malzeme:

3 adet elma (orta boy)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 ½ çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:

25 g eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker, tuz, şekerli vanilin, eritilmiş tereyağı, ılık süt ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı:

Elmaların kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine toz şeker ilave edin. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine tarçın ve kuru üzümü ekleyip 3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 12 eşit parçaya bölün ve her birini tezgah üzerinde eliniz ile 10 cm çapında açın. Üzerlerine birer yemek kaşığı iç malzeme koyun. Elmalı karışım içte kalacak şekilde kapatın. Elinizde yuvarlayarak kalıba aralıklı sıralayın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. 20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkartıp bekletmeden üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Elmalı Puflar

Porsiyon / Servis 100 g / ml