Flag

Elmalı Strudel

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Zor
140 dk.
Özel olarak hazırlanan yufkası sayesinde çıtır çıtır olan, elma, kuru üzüm ve tarçın dolgulu strusel.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
50 gmargarin
2 su bardağıun
1 çay bardağıılık su
1 tutamtuz
İç malzeme
4 - 5 adetelma
1 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
75 gmargarin
1 çay kaşığıtoz tarçın
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Margarini eritin ve 5-10 dakika bekletin. Unu eleyin, üzerine erittiğiniz margarin, ılık su ve tuzu ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.


Küçük bir tencereye 1 su bardağı su koyup kaynatın. Ocaktan alıp suyu dökün, sıcak tencerenin içine pişirme kağıdı yayın, üzerine hazırladığınız hamuru koyun, kapağını kapatıp 30 dakika bekletin. Süreyi aşmayın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup 1-2 mm kalınlığında dilimleyin. Üzerine kuru üzüm, badem, toz şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip kaşık ile iyice karıştırın.


75 g margarini eritip ılıtın.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Sıcak tencerede beklettiğiniz hamuru süre sonunda tezgah üzerine alın. İki eşit parçaya bölün. İlk hamuru merdane ile hafif un serperek 25x35 cm boyutlarında açın. Üzerine fırça ile eritilmiş margarin sürün. Kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde iç malzemenin yarısını yayın. Üzerine yarım çay kaşığı tarçın serpin. Yufkanın iki kenarında kalan boşluğu içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu fırın tepsisine alın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika


Pişme süresinin 30. dakikasında tepsiyi fırından çıkarmadan biraz öne doğru çekerek strudellerin üzerine eritilmiş margarin sürün, fırının kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Süre sonunda fırından çıkartıp bekletmeden üzerlerine pudra şekeri serpin.Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.