Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Enginarlı Pizza

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Enginar, domates ve taze soğan ile hazırlanan pizza tarifi.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Enginarlı Pizza

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1 ½ çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

1 çay bardağı su

Üst malzeme:

6 adet enginar
2 - 3 adet taze soğan
4 - 5 adet kiraz domates
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 - 3 yemek kaşığı haşlanmış tane mısır
2 - 3 dal dereotu

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Enginarlar konserve ise süzün, eğer taze enginar kullanıyorsanız ayıklayın ve kararmaması için limonlayın. Soğanları ince doğrayın. Domatesleri dörde kesin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 190°C

Alt-üst pişirme: 200°C

2

Hamurun hazırlanışı:

Pizza un karışımına su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya eliniz ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun ve üzerine nemli bir bez örterek hamuru dinlenmeye bırakın.

3

Sosun hazırlanışı:

Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme:

Hamurun 1/4'ünü kenar yapmak için ayırın. Kalan hamuru kalıbın tabanına yayın. Ayırdığınız hamuru rulo şekline getirip kalıbın kenarına bastırarak 1-2 cm yüksekliğinde yerleştirin. Pizza sosunu sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini sosun üzerine, her tarafa eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra enginarları dörde kesin ve şekillerini bozmadan sıralayın. Aralarını mısır ve domatesleri yerleştirin. Üzerine soğanları serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Dereotunu ince kıyın. Pizzayı fırından çıkardıktan sonra dereotu ile süsleyin. 5 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Enginarlı Pizza

Porsiyon / Servis 100 g / ml