Flag

Enginarlı Pizza

Yaklaşık 8 dilim
Orta
110 dk.
Enginar, domates ve taze soğan ile hazırlanan pizza tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pizza Un
1,5 çay bardağısu
1 yemek kaşığısıvı yağ
Sos için
1 çay bardağısu
Üst malzeme
6 adetenginar
2 - 3 adettaze soğan
4 - 5 adetkiraz domates
2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
2 - 3 yemek kaşığıhaşlanmış tane mısır
2 - 3 daldereotu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Enginarlar konserve ise süzün, eğer taze enginar kullanıyorsanız ayıklayın ve kararmaması için limonlayın. Soğanları ince doğrayın. Domatesleri dörde kesin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Pizza un karışımına su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya eliniz ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun ve üzerine nemli bir bez örterek hamuru dinlenmeye bırakın.

3

Sosun hazırlanışı

Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Hamurun 1/4'ünü kenar yapmak için ayırın. Kalan hamuru kalıbın tabanına yayın. Ayırdığınız hamuru rulo şekline getirip kalıbın kenarına bastırarak 1-2 cm yüksekliğinde yerleştirin. Pizza sosunu sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini sosun üzerine, her tarafa eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra enginarları dörde kesin ve şekillerini bozmadan sıralayın. Aralarını mısır ve domatesleri yerleştirin. Üzerine soğanları serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Dereotunu ince kıyın. Pizzayı fırından çıkardıktan sonra dereotu ile süsleyin. 5 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.