Flag

Erikli Tart

Yaklaşık 12 dilim
Orta
100 dk.
Tarçınlı bademli erikli tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1,5 su bardağıtoz şeker
100 glabne peyniri
100 geritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıince öğütülmüş kabuksuz badem
Üzeri için
300 gkırmızı erik
2 - 3 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay kaşığıtoz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 1,5 cm kalınlığında dilimleyin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla labne peyniri, tereyağı, tarçın, şekerli vanilin ve öğütülmüş bademleri ilave edip 1 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve düzeltin. Üzerine erikleri sıralayın. Toz şeker ve tarçını karıştırıp eriklerin üzerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.