Flag

Futbol Topu

Yaklaşık 10 porsiyon
Zor
80 dk.
Puding dolgulu futbol şeklinde bir kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (30x40 cm)

Malzemeler

Dolgu
2 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
5,5 su bardağısüt
1 çay bardağıfındık kırığı
40 gsütlü çikolata (ufalanmış)
Hamur
200 gyumuşak margarin
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
4yumurta
1,5 - 2 su bardağıun
3 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığısüt
Üzeri için
3 - 4 yemek kaşığımarmelat veya tanesi süzülmüş reçel

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Dolgu

5,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığı ve çikolatayı ilave edip karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Margarin ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini yarım dakika çırpın. Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin, karışıma ekleyip 2 dakika çırpın.


Hazırladığınız hamurun 2/3'sini kalıbın bir tarafına dökün, kalıbın 2/3'sini kaplayacak şekilde yayın. Kalan hamura kakao ve sütü ilave edin, karıştırıp kalıptaki boş bölüme yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Şekillendirme ve servis

Beyaz kek için kartondan kenarları 4 cm olan bir altıgen kesin. Kakaolu kek için de kenarları 4 cm olan bir beşgen kesin. (Altıgen için 8 cm çapında, beşgen için de 6.8 cm çapında birer daire kesip daha sonra kenarlarını 4'er cm kesebilirsiniz.)


Bu şablonlarla beyaz kekten altıgenler, siyah kekten de beşgenler kesin. 24 cm çapında çukur bir kabın içini streç film ile kaplayın. Ortadan siyah ile başlayarak kestiğiniz kekleri kabın içine futbol topu şeklinde sıralayın. Hazırladığınız pudingi dökün. Kalan kek parçaları ile üzerini kaplayın, streç film ile kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.

4

Süre sonunda topu servis tabağına ters çevirin, fırça yardımı ile hafif ısıttığınız reçeli sürün ve dilimleyerek servis yapın.