Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Glutensiz Baton Ekmek

(2)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi )
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan pratik glutensiz ekemk tarifi.

10 - 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Baton Ekmek

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1 - 1 ½ çay kaşığı tuz
1 ½ tatlı kaşığı toz şeker
2 ½ çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Un karışımını çırpma kabına alıp üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık su ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile orta devirde 2-3 dakika karıştırın. Hamuru kalıba alıp üzerini kapatın ve 30 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 200°C

Alt-üst pişirme: 210°C

Beklettiğiniz hamuru fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından alıp 10 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Tel üzerine alıp soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * Glutensiz Baton Ekmek

Porsiyon / Servis 100 g / ml